Starten met online beleggen

Welkom bij het zesde en laatste hoofdstuk van de cursus online beleggen. In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe u kunt starten met online beleggen en met het verhandelen van CFD’s.

6.1   Oefenen zonder enig risico.

ent u benieuwd hoe u het zou doen als CFD belegger? Voor u hebben wij een aantal mogelijkheden op een rijtje gezet om direct te beginnen met de handel in CFD’s.

Wie eerst zonder risico wilt oefenen kan gebruik maken van een demo account. U krijgt dan €20.000 aan demo geld. Op onze brokerspagina kunt u de drie door ons gekozen beleggingssoftware vergelijken en downloaden.

De demoaccounts zijn een letterlijke kopie van de echte handelsaccounts met als enige verschil dat u geen echt geld hoeft te gebruiken. Het voordeel van deze demoaccounts is natuurlijk dat u het systeem op een veilige manier kan leren kennen. Direct na het downloaden van het beleggingsprogramma kunt u starten met online beleggen

6.2   Hoe verder?

Het handelen via deze demoaccounts is handig, echter kleeft er ook een klein nadeel aan. Beleggen met virtueel geld beïnvloedt uw keuzes, doordat u niet met echt geld handelt, maakt uw beslissingen met meer risico’s en kunnen resultaten anders zijn dan wanneer u met echt geld belegt.

Wij raden daarom beleggers altijd het volgende aan. Leer de beleggingssoftware kennen, door posities te openen en te sluiten. Door ervaring op te doen en de koersen nauwkeurig te volgen, krijgt u hier een beter inzicht in. Wanneer u de basis goed onder de knie heeft, kunt u over gaan naar het beleggen met echt geld.

Bij veel brokers op onze vergelijkingspagina kunt u al beleggen vanaf 100 euro. In sommige gevallen kunt u beleggingen starten met een inleg vanaf 10 euro. Hierdoor kunt u ook met echt geld oefenen zonder grote risico’s te lopen. Op deze wijze kunt u achterhalen hoe u handelt wanneer er echte winsten en verliezen op het spel staan.

6.3   Afsluiting cursus

U bent aan het einde gekomen van de cursus online beleggen. Wanneer u alle stappen doorlopen heeft, kunt u de volgende zaken nu zelfstandig uitvoeren:

  • Inschatten waar de kansen liggen op de markt;
  • Uw risico’s inschatten en deze beperken;
  • Een handelsrekening openen bij een broker;
  • Zelf handelen via een broker.

Wanneer u op de onderstaande “brokers vergelijken” knop drukt, wordt u door verwezen naar onze vergelijkingspagina. Hier kunt brokers vinden die door ons zijn beoordeeld. In één overzicht ziet u wat de brokers aanbieden en kunt u kiezen voor het programma dat het beste bij uw wensen aansluit.

Veel succes met het online beleggen!

Beginnen met beleggen